Prezenta Politica de confidentialitate (denumita in continuare "Politica de confidentialitate") descrie practicile companiei TANGER IMPEX SRL având sediul în loc. NUCȘOARA DE SUS nr. 259, jud. PRAHOVA, înmatriculată la Registrul Comerțului cu nr. J29/498/1996 și având CUI RO 8340121 (denumit in continuare "TANGER IMPEX” "noi", "nostru", sau "Societatea"), in ceea ce priveste colectarea, utilizarea, stocarea si dezvaluirea datelor cu caracter personal (asa cum sunt definite in continuare), care ne sunt furnizate de catre dumneavoastra si, in general, de catre utilizatorii site-ului www.forteshop.ro (denumit in continuare "Site"), precum si continutul, produsele si serviciile oferite pe Site (denumite in continuare impreuna cu Site-ul, "Servicii"). Prezenta Politica de confidentialitate constituie o parte integranta a Termenilor si Conditiilor, care sunt incorporate prin referinta. Fiecare termen scris in Politica de confidentialitate cu majuscule, dar care nu este definit aici, are semnificatia termenului respectiv asa cum este definit in Termenii si conditiile Site-ului. Titlul specifica ultima actualizare a Politicii de confidentialitate. Va rugam sa vizitati Site-ul si sa cititi Politica de confidentialitate periodic, deoarece este posibil sa fie modificata din cand in cand. De fiecare data cand vizitati site-ul sau ne furnizati informatii, va exprimati acceptul fata de practicile descrise in Politica de confidentialitate astfel cum a fost aceasta modificata si aplicabila la momentul respectiv. Ultima modificare a Politicii de confidentialitate a fost efectuata in data de 25 mai 2018 si transpune cerintele noilor reglementari europene privind protectia datelor cu caracter personal.

 

1.    Introducere. Noi respectam si sprijinim dreptul la viata privata si protectia datelor cu caracter personal. Suntem constienti de importanta protejarii informatiilor cu caracter personal si depunem tot efortul pentru ca fiecare utilizator al Site-ul nostru sa navigheze in conditii de siguranta si securitate. Ca urmare a acestui obiectiv, ne-am dezvoltat aceasta politica de confidentialitate pentru a va informa cu privire la practicile noastre in ceea ce priveste colectarea, utilizarea si dezvaluirea datelor cu caracter personal.

1.    In sensul prezentei Politici de confidentialitate, "Date cu caracter personal" reprezinta orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila, respectiv numele si prenumele, numele si prenumele membrilor de familie, sexul, data si locul nasterii, cetatenia, semnatura, date din actele de stare civila, telefon/fax, adresa de domiciliu/resedinta, e-mail, ip, informatii din cookie-uri, informaíi despre dispozitivul utilizat (spre exemplu tipul de dispozitiv si navigator web),informații despre modul în care utilizați website-ul nostru (ce pagini ați accesat), data/ora la care ați accesat website-ul nostru și pe ce ați dat click, locația geografică de la care ați accesat website-ul nostru (bazată pe adresa IP), profesie, loc de munca, formare profesionala, situatie familiala, situatie economica si financiara, date privind bunurile detinute, date bancare, imagine, numarul de Card, data expirarii Cardului, cod IBAN, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate. Vom colecta, utiliza sau dezvalui datele dumneavoastra cu caracter  personal, in conformitate cu prevederile prezentei Politici de confidentialitate in vigoare la momentul respectiv si dispozitiile legislatiei nationale si europene aplicabile in ceea ce priveste colectarea, utilizarea si divulgarea datelor dumneavoastra personale (REGULAMENT nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea cepriveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date). Prin solicitarea de transmitere a informatiilor gratuite privind ofertele societatii, precum si prin accesarea Serviciilor ati fost informat si intelegeti ca va exprimati  acceptul in mod expres ca TANGER IMPEX sa utilizeze datele dvs cu caracter personal conform scopului/rilor descrise in prezenta Politica de confidentialitate.

2.    UTILIZATORUL DECLARA CA A FOST INFORMAT CA ARE URMATOARELE DREPTURI IN LEGATURA CU DATELE PERSONALE COLECTATE SI PRELUCRATE DE NOI IN CONFORMITATE CU PREZENTA POLITICA DE CONFIDENTIALITATE:

·                   aveti dreptul de a accesa datele dvs. și a primi informații despre utilizarea acestora

·                   aveți dreptul de a cere corectarea și/sau completarea informațiilor

·                   aveti dreptul de a cere ștergerea datelor

·                   aveti dreptul de a restricționa utilizarea datelor

·                   aveti dreptul de a primi datele într-un format portabil

·                   aveti dreptul de a vă opune prelucrarii datelor dvs.

·                   aveti dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor dvs.

·                   aveți dreptul de a nu fi supus unei decizii semnificative cu privire la dvs. doar pe baza procesării automate a datelor dvs., inclusiv a profilării

·                   aveti dreptul de a apela către o autoritate de supraveghere

2.    Avertisment pentru minori. In ceea ce priveste minorii sub 18 ani si persoanele puse sub interdictie, conform jurisdictiei aplicabile, le este interzis sa utilizeze Site-ul sau oricare din Serviciile furnizate. Rugam aceste persoane sa nu ne furnizeze informatii.

3.    Informatii privind datele cu caracter personal pe care le colectam. In timpul procesului de inregistrare sau de utilizare a Site-ului si a serviciilor, vi se va cere sa ne furnizati date cu caracter personal, inclusiv, dar fara a se limita la numele si prenumele dvs., adresa de e-mail, data nasterii, adresa de domiciliu, numarul de telefon, informatii cu privire la educatie si profesie, starea civila, si, in general, alte informatii, care pot fi folosite pentru identificarea persoanei.

3.    Nu colectăm cu bună știință sau în mod intenționat informații personale sensibile de la persoane fizice și trebuie să nu ne trimiteți informații personale delicate."Date personale sensibile" sunt informații despre un individ care dezvăluie originea rasială sau etnică, opiniile politice, credințele religioase sau filosofice sau calitatea de membru al unui sindicat, informațiile genetice, informațiile biometrice în scopul identificării unice a unui individ, informațiile privind sănătatea sau informațiile privind viața sexuală sau orientarea sexuală a unei persoane fizice.Dacă, totuși, ne transmiteți din greșeală sau în mod intenționat informații personale sensibile, veți fi considerat că ne-ați dat în mod explicit consimțământul să procesăm informațiile personale sensibile în conformitate cu articolul 9 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul general privind protecția datelor. Vom folosi și procesa informațiile dvs. personale cu caracter sensibil în scopul ștergerii acestora.

4.    Informatii privind datele personale colectate de alte site-uri. Accesand Site-ul nostru, este posibil sa existe link-uri care duc la alte site-uri, operate de catre terte persoane, dat fiind ca in prezent si in viitor, vom avea astfel de colaborari. Atunci cand accesati un astfel de link si veti naviga si/sau veti folosi serviciile unor terte persoane, indiferent daca acestea contin sau nu denumirea noastra, marca comerciala sau orice alt drept de proprietate intelectuala al nostru, sunteti informat ca TANGER IMPEX  nu controleaza  practicile de afaceri ale acestor persoane, si ca prezenta politica de confidentialitate nu se aplica acelor terte parti sau site-urilor detinute de acestea. TANGER IMPEX  permite acestor companii sa afiseze pe Site  anunturi sau / si sa colecteze anumite informatii anonime atunci cand vizitati Site-ul. Companiilor mentionate li se permite sa utilizeze informatii neprivate atunci cand vizitati site-ul sau alte site-uri, cu scopul de a furniza anunturi publicitare pentru produse si servicii de posibil interes pentru dumneavoastra. Aceste companii folosesc in mod obisnuit  cookie-uri sau “beacons” pentru colectarea acestor informatii.

5.      Utilizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. Noi folosim datele dumneavoastra cu caracter personal pentru urmatoarele scopuri:

-       pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră și TANGER IMPEX, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea și facturarea comenzii plasate pe Site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.;

-       pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă TANGER IMPEX în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare;

-       pentru activitati de marketing, cum ar fi trimiterea catre dvs. de e-mailuri cu noutati privind Site-ul si Serviciile noastre, actualizarea si ajustarea continutului Site-ului si ofertele de produse, analiza utilizarii Site-ului, transmiterea de actualizari si informatii in functie de interesele dumneavoastra  - cum ar fi bannere si oferte si pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăți experiența dumneavoastră oferită pe Site. Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului, sau ulterior creării contului, prin completarea formularului de consimtamant. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opțiunea de la finalul fiecărui e-mail conținând comunicări comerciale. În plus, puteți să vă dezabonați prin accesarea secțiunii dezabonare newsletter.

-       pentru retransmiterea de  mesaje din partea altor utilizatori sau membri. De asemenea, putem folosi datele dvs. cu caracter personal pentru a va oferi informatii referitoare la produsele si serviciile furnizate de terte parti.

-       pentru a facilita comunicarea cu alti membri sau utilizatori ai Site-ului si a Serviciilor.

-       pentru a rezolva dispute, si a pune in aplicare politicile si normele care reglementeaza utilizarea Site-ului.

6.      Furnizarea catre noi a datelor dvs. cu caracter personal este optionala. Cu toate acestea, in anumite ocazii, daca nu ne acordati accesul la datele cu caracter personal, nu veti putea accesa toate sau unele dintre serviciile noastre.

7.    6. Divulgarea datelor cu caracter personal. Noi nu vindem datele dumneavoastra personale catre terte parti si nu am autorizat nicio terta parte sa le utilizeze. Cu toate acestea, in cadrul activitatilor noastre de afaceri, este posibil sa divulgam unele dintre datele dvs. cu caracter personal catre partenerii nostri de afaceri si terte persoane care actioneaza in numele nostru, sau, in cazurile premise sau impuse de Legea aplicabila protectiei datelor cu caracter personal. Temeiurile juridice ale acestor dezvaluiri sunt fie interesul legitim, fie obligatia legala a societatii noastre.

8.    7. Prestatorii de servicii. Este posibil sa utilizam furnizori de servicii terte parti (ca de exemplu, furnizorii de servicii de gazduire a site-ului;  furnizori de servicii de gestionare a datelor etc.) pentru a administra una sau mai multe aspecte ale activitatilor noastre de afaceri, inclusiv prelucrarea si furnizarea de informatii cu caracter personal. Atunci cand datele dvs cu caracter personal sunt utilizate de o alta companie sau un afiliat, ne asiguram ca datele dumneavoastra personale sunt prelucrate in conformitate cu prezenta Politica de confidentialitate prin angajamente contractuale sau alte mijloace adecvate.Informațiile dvs. vor fi partajate cu acești furnizori de servicii, acolo unde este necesar pentru a vă oferi serviciul pe care l-ați solicitat, indiferent dacă această solicitare este de accesare a site-ului nostru sau comandare bunuri și servicii de la noi.

9.    8. Dezvaluirea de informatii in temeiul legii. Este posibil sa dezvaluim datele dumneavoastra cu caracter personal in limitele permise sau cerute de lege. De exemplu, putem fi obligati sa dezvaluim datele dumneavoastra cu caracter personal ca urmare a punerii in aplicare a unei hotarari judecatoresti, a unei ordonante emise  de un procuror sau potrivit deciziei unei persoane sau organ administrativ cu competenta conferita de lege pentru a impune dezvaluirea acestor informatii. In cazul in care, in mod rezonabil consideram ca datele dumneavoastra cu caracter personal ar putea fi utile pentru investigatii privind activitati ilegale, putem dezvalui astfel de informatii catre autoritatile de stat competente. De asemenea, vom utiliza informațiile dvs. în legătură cu punerea în aplicare sau cu potențialul de aplicare a drepturilor noastre legale, inclusiv, de exemplu, schimbul de informații cu agențiile de colectare a datoriilor, dacă nu plătiți sumele datorate atunci când sunteți obligat contractual să faceți acest lucru. Drepturile noastre legale pot fi contractuale (în cazul în care am încheiat un contract cu dvs.) sau necontractuale (cum ar fi drepturile legale pe care le avem în temeiul dreptului de autor sau dreptului delictual).Este posibil să fie necesar să utilizăm informațiile dvs. dacă suntem implicați într-o litigiu cu dvs. sau cu o parte terță, de exemplu, fie pentru a rezolva litigiul, fie ca parte a medierii, arbitrajului sau a unei hotărâri judecătorești sau a unui proces similar.

10.  9. Durata prelucrarii. Destinatia ulterioara a datelor In vederea realizarii scopurilor mentionate, TANGER IMPEX va prelucra datele personale pe toata perioada de desfasurare a activitatilor, pana in momentul in care utilizatorul va manifesta dreptul de opozitie, dreptul de a cere stergea datelor sau de a restrictiona utilizarea datelor. Ulterior incheierii operatiunilor de prelucrare a datelor personale, in scopurile pentru care au fost colectate, pana la momentul exercitarii drepturilor mentionate conform legii, aceste date vor fi arhivate de catre TANGER IMPEX pe durata nedeterminata sau vor fi distruse, luand in considerare urmatoarele criterii:

               scopul (scopurile) și utilizarea informațiilor dvs. atât în prezent, cât și în viitor (spre exemplu, dacă este necesar să continuăm stocarea acelor informații pentru a continua să ne îndeplinim obligațiile în baza unui contract cu dvs. sau să vă contactăm în viitor);

               dacă avem o obligație legală de a continua prelucrarea informațiilor dvs. (cum ar fi orice obligații de păstrare a înregistrărilor impuse de legea sau reglementările relevante);

               dacă avem orice temei legal pentru a continua prelucrarea informațiilor (cum ar fi consimțământul dvs.);

               cât de valoroase sunt informațiile dvs. (atât acum cât și în viitor);

               orice practici industriale convenite privind durata de păstrare a informațiilor;

               nivelurile de risc, cost și responsabilitate implicate în continuarea deținerii informațiilor;

               cât de greu este să ne asigurăm că informațiile pot fi actuale și exacte; și

               orice circumstanțe înconjurătoare relevante (cum ar fi natura și statutul relației noastre cu dvs.).

11.  10. Drepturile persoanelor vizate  Va puteti exercita toate drepturile prevazute la punctul 1. din prezenta Politica de Confidentialitate precum si dreptul de a vaadresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau justitiei. Va puteti exercita aceste drepturi prin transmiterea catre TANGER IMPEX  , la adresa de corespondenta Nucșoara de Sus nr. 259, jud. Prahova sau la adresa de e-mail: forteshop@yahoo.com a unei cereri scrise, datate si semnate. TANGER IMPEX va lua toate masurile rezonabile pentru ca reprezentantii sau salariatii sai sa nu utilizeze in folos personal sau in folosul altuia, direct ori indirect, datele si informatiile cu caracter personal, pe care acestia le detin sau de care au luat cunostinta in orice mod.

12.  11. Solutionarea disputelor. In cazul in care, in orice moment, aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la prezenta politica de confidentialitate, sau considerati ca am incalcat aceasta Politica de confidentialitate, va rugam sa ne transmiteti  un e-mail la adresa: forteshop@yahoo.com si vom incerca sa rezolvam orice problema ati putea intampina. Totodata va informam ca in calitate de persoana vizata aveti dreptul de a va opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care va vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop. In vederea exercitarii acestor drepturi ne veti inainta o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. Va rugam sa specificati in cerere daca doriti ca informatiile sa va fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica. Va vom comunica  masurile luate in termen de 15 zile de la data primirii cererii. In cazul in care nu primiti raspuns in termenul specificat sau nu sunteti multumit de raspunsul nostru, atunci aveti dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal. Fara a se aduce atingere posibilitatii de a va adresa cu plangere autoritatii de supraveghere, aveti dreptul de a va adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege, care v-au fost incalcate.

13.  12. Cookie-urile. Pentru confortul dumneavoastra in timpul utilizarii site-ului, folosim cookie-uri, o tehnologie care, prin utilizarea dispozitivelor de identificare alfanumerice stocheaza o cantitate mica de informatii la computerul unui utilizator al site-ului, astfel incat site-ul poate urmari vizitele viitoare ale utilizatorului, atunci cand navigheaza de la acelasi calculator. Cookie-urile sunt destinate sa sporeasca confortul si sa imbunatateasca utilizarea site-ului. De exemplu, informatiile furnizate prin intermediul Cookie-urilor sunt utilizate pentru a va identifica ca fost utilizator al site-ului, pentru a oferi un continut personalizat al site-ului si informatii despre modul in care puteti sa il utilizati, precum si pentru a facilita experienta dvs. in timpul navigarii in acelasi site. Puteti refuza utilizarea cookie-urilor, in cazul in care browser-ul dvs. permite acest lucru, insa acest lucru poate afecta calitatea  utilizarii site-ului si capacitatea de a accesa anumite functii si tranzactii. Mai multe informatii in legatura cu stergerea sau controlul cookie-urilor sunt disponibile in www.aboutcookies.org.

14.  13. Informatii de urmarire. Va informam ca putem utiliza semnalizatoare web sau etichete de pixeli pentru urmarirea informatiilor si in special pentru urmarirea utilizatorilor nostri si colectarea de probe si informatii in ceea ce priveste caracteristicile demografice ale utilizatorilor site-ului, a modelelor de navigare  si de accesare a site-ului, analize statistice etc.  Putem transmite informatiile mentionate mai sus pentru agentii de publicitate si catre alte persoane, in scopul de a imbunatati serviciile noastre sau de a oferi servicii similare. Nici una dintre aceste informatii nu pot fi legate de identitatea dvs sau  alte date cu caracter personal ale utilizatorilor individuali. Avand in vedere faptul ca semnalizatoarele Web functioneaza ca orice alta cerere de informatii in cadrul site-ului, nu le puteti refuza, dar aveti posibilitatea sa le faceti ineficiente prin retragerea din cookie-uri sau prin schimbarea setarilor de cookie ale browser-ului. De asemenea, pentru scopurile noastre de cercetare, putem lega urmarirea informatiilor prin semnalizatoare web cu datele cu character personal furnizate in mod voluntar de catre utilizatorii site-ului. In cazul unei astfel de legaturi, toate informatiile legate sunt considerate si tratate ca date cu caracter personal, care sunt utilizate si comunicate numai in conformitate cu prezenta Politica de confidentialitate.

15.  14. Transferul datelor. Toate informațiile dvs. sunt stocate în Romania.Datele cu caracter personal furnizate către si vom incerca sa rezolvam orice problema ati putea intampina. Totodata va informam ca in calitate de persoana vizata aveti dreptul de a va opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care va vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop. In vederea exercitarii acestor drepturi ne veti inainta o cerere intocmita in forma scrisa, datata si semnata. Va rugam sa specificati in cerere daca doriti ca informatiile sa va fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica. Va vom comunica  masurile luate in termen de 15 zile de la data primirii cererii. In cazul in care nu primiti raspuns in termenul specificat sau nu sunteti multumit de raspunsul nostru, atunci aveti dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal. Fara a se aduce atingere posibilitatii de a va adresa cu plangere autoritatii de supraveghere, aveti dreptul de a va adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de lege, care v-au fost incalcate.

16.  12. Cookie-urile. Pentru confortul dumneavoastra in timpul utilizarii site-ului, folosim cookie-uri, o tehnologie care, prin utilizarea dispozitivelor de identificare alfanumerice stocheaza o cantitate mica de informatii la computerul unui utilizator al site-ului, astfel incat site-ul poate urmari vizitele viitoare ale utilizatorului, atunci cand navigheaza de la acelasi calculator. Cookie-urile sunt destinate sa sporeasca confortul si sa imbunatateasca utilizarea site-ului. De exemplu, informatiile furnizate prin intermediul Cookie-urilor sunt utilizate pentru a va identifica ca fost utilizator al site-ului, pentru a oferi un continut personalizat al site-ului si informatii despre modul in care puteti sa il utilizati, precum si pentru a facilita experienta dvs. in timpul navigarii in acelasi site. Puteti refuza utilizarea cookie-urilor, in cazul in care browser-ul dvs. permite acest lucru, insa acest lucru poate afecta calitatea  utilizarii site-ului si capacitatea de a accesa anumite functii si tranzactii. Mai multe informatii in legatura cu stergerea sau controlul cookie-urilor sunt disponibile in www.aboutcookies.org.

17.  13. Informatii de urmarire. Va informam ca putem utiliza semnalizatoare web sau etichete de pixeli pentru urmarirea informatiilor si in special pentru urmarirea utilizatorilor nostri si colectarea de probe si informatii in ceea ce priveste caracteristicile demografice ale utilizatorilor site-ului, a modelelor de navigare  si de accesare a site-ului, analize statistice etc.  Putem transmite informatiile mentionate mai sus pentru agentii de publicitate si catre alte persoane, in scopul de a imbunatati serviciile noastre sau de a oferi servicii similare. Nici una dintre aceste informatii nu pot fi legate de identitatea dvs sau  alte date cu caracter personal ale utilizatorilor individuali. Avand in vedere faptul ca semnalizatoarele Web functioneaza ca orice alta cerere de informatii in cadrul site-ului, nu le puteti refuza, dar aveti posibilitatea sa le faceti ineficiente prin retragerea din cookie-uri sau prin schimbarea setarilor de cookie ale browser-ului. De asemenea, pentru scopurile noastre de cercetare, putem lega urmarirea informatiilor prin semnalizatoare web cu datele cu character personal furnizate in mod voluntar de catre utilizatorii site-ului. In cazul unei astfel de legaturi, toate informatiile legate sunt considerate si tratate ca date cu caracter personal, care sunt utilizate si comunicate numai in conformitate cu prezenta Politica de confidentialitate.

18.  14. Transferul datelor. Toate informațiile dvs. sunt stocate în Romania.Datele cu caracter personal furnizate către TANGER IMPEX pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Spatiul Economic European.În afară de respectarea oricăror obligații legale față de care suntem supuși (de exemplu, conformarea cu o hotărâre judecătorească), nu intenționăm să vă transferăm informațiile în afara Spatiului Economic European sau unei organizații internaționale. În cazul puțin probabil în care suntem obligați să vă transferăm informațiile în afara SEE (sau unei organizații internaționale) pentru un astfel de scop, vom asigura garanții și protecții adecvate.